دانشگاه تهران، شرکت سازههای پارچهای دیبا و تمامی شرکای این برنامه، از جمله سفارت فرانسه، با گرد هم آوردن متخصصان فرانسوی و ایرانی حول موضوع معماری فضاهای فرهنگی، شرط جاهطلبانهای بستهاند: تجدید گفتگوی میان دو کشور ایران و فرانسه در باب مقولهای این اندازه ظریف و نمادین.
دو کشور ایران و فرانسه به واسطه ظرفیتشان در پذیرش فضاهایی متفاوتند که کارکردشان را به معماری منحصر به فرد و معنادار پیوند میزنند.
چه از موزه هنرهای معاصر تهران مثال بیاوریم یا از موزه ملی ایران که معماری جالب توجهاش امضای آندره گودار بزرگ این شخصیت ارزنده در روابط میان دو کشور را برخود دارد، چه از پل طبیعت یا حتی از گالری بینظیر تار و پود در شیراز بگوییم.
در فرانسه نیز، اماکنی را یادآور میشویم که معرف این سرزمین هستند و هویتش را تحت تأثیر قرار میدهند، مانند بنیاد لویی ویتون، موزه تمدن اروپا و مدیترانه، موسسه دنیای عرب و یا موزه تلاقی شهر لیون که اخیراً مدیرش برای همکاریهای جدید به ایران آمده بود. بیش از هر جا، مفهوم روح مکان در این فضاها نمود پیدا میکند.
نمایشگاه افکس که روی پل طبیعت و سپس در خانه تاریخی وارطان برگزار میشود، به شیوهای زیبا برخی از آثار معماران فرانسوی در خارج از مرزهای فرانسه را به معرض نمایش گذاشته، توانایی ایشان در درک محیط اطراف خود، و ماجراجویهایشان در پی افقهای تازه و تحقق آنها را با فکری روشن و سرشار از احترام نشان میدهد.
بدین ترتیب گفتگو، احترام به فرهنگ –فرهنگها– و اعتماد به تواناییشان در تعامل، و الهامبخشی متقابل برای ساختن فضاهایی جدید به معنای صریح و غیر استعاری کلمه، در کانون توجه این میزگرد با میزبانی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در ساختمانی که همگان میدانند سمبل روابط ایران و فرانسه است، قرار دارد.
فرانسوآ سنمو، سفیر فرانسه در ایران